Banen zoeken

bv. functie, bedrijf, niveau
Uitgebreid zoeken
De nieuwste banen in je mailbox?

Maak een job-alert aan en ontvang de nieuwste banen direct in je mailbox.

Job-alert aanmaken

Zo houd je verpleegkundige wél binnenboord

Toegevoegd op 29-05-2019

Nieuwe medewerkers in de zorg zijn welkom, maar beloon liever werkgevers die ervaren personeel behouden, schrijft Sonja Kersten.

Het ministerie van VWS kwam afgelopen week met blij nieuws. De personeelstekorten in de zorg lijken te dalen. Het aantal zij-instromers neemt toe. Helaas blijkt uit de cijfers van het ministerie ook dat voor het behoud van zowel bestaande als nieuwe collega’s nog steeds veel te weinig aandacht is: de toch al hoge uitstroom uit de zorg stijgt nog steeds sterk. Hoog tijd voor maatregelen om goed werkgeverschap te belonen en de positie van verpleegkundigen en verzorgenden in zorginstellingen te verbeteren.

Sonja Kersten is directeur van V&VN, beroepsvereniging voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten.
Het is op basis van de VWS-cijfers moeilijk te zeggen uit wie de extra instroom precies bestaat. We krijgen signalen dat het in de praktijk vaak om ondersteunend personeel gaat. Mooi natuurlijk, want zo komen verpleegkundigen en verzorgenden weer aan hun eigen werk toe. Maar onze leden vertellen ons ook over lang openstaande en moeilijk vervulbare vacatures op hun niveau. Terwijl daar de grootste tekorten zijn.

We horen verhalen over stagiairs die eigenlijk nog niet goed genoeg zijn, maar die je ook heel hard nodig hebt. Onverantwoord om ze zelfstandig in te zetten aan de ene kant, maar hoe krijg je je rooster in juni en juli dan gevuld? Dit soort morele dilemma’s doen zich dagelijks voor. We horen over werkgevers die maximaal contracten van 24 uur per week bieden, en dus verpleegkundigen die full time willen werken niet aannemen. We horen over nieuwkomers die wegens gebrek aan begeleiding snel weer afhaken.

Lees verder op NRC

Laatste nieuwsberichten

Hieronder vindt u de laatste 5 nieuwsberichten die geplaatst zijn.

POHvacaturebank.nl - Nieuwe poh vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe poh baan of nieuwe collega's? Op de POHvacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

POHvacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank